Prosjakinji u Živinicama ponudio tople čizme, a ona pokazala svoje pravo lice (VIDEO)

Preporučujemo

Da prosjačenje u BiH predstavlja unosan biznis odavno je poznato, a to pokazuje i još jedan video.

Na gradskim ulicama svakodnevno možemo vidjeti osobe koje s djecom u naručju prose za mlijeko, hljeb… a nerijetko se dešava da je samo riječ o prevarantima koji na takav način dolaze do lake zarade.

Jedna od prosjakinja ovih dana se nalazi i na ulicama Živinica. Oskudno obučena, bez cipela i čarapa hoda Živinacama ulicama okovanim snijegom i na -10 stepeni Celzija.

Jedan od sugrađana odlučio joj je pomoći. Nakon što joj je ponudio kupovinu toplih čizama, na što je ona i pristala, sugrađanin je otišao do obližnjeg objekta te iste i kupio.
Po povratku, uz ponudu da iste obuče, prosjakinja u njih nije željela ni pogledati. Spomenuti sugrađanin sve je snimio, najvjerovatnije mobilnim telefonom te video postavio na Facebook, a rekacije korisnika ove društvene mreže bile su sasvim očekivane.

“Neće da uzme jer na bosim nogama skuplja pare, koliko je ona zaradila tim bosim nogama”, “Eh, stara priča. Hodaju goli i bosi jer hoće, a ne jer moraju.”, samo su neki od komentara koji se mogu videti isprod objavljenog videa.

(RTV Glas Drine/NKP.ba)

Najnovije

spot_img