Mirsad Kukić osniva novu stranku

Preporučujemo

Mirsad Kukić, koji je nedavno smijenjen s mjesta predsjednika Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona, osniva novu stranku saznaje Klix.ba.

Kukić je još uvijek član SDA, iako je najavljeno njegovo isključenje zbog kršenja statuta stranke. Za to je nadležna Općinska organizacija, Glavni odbor i Predsjedništvo SDA, a uskoro se očekuje odluka o Kukićevom statusu u stranci.

Povjereništvo Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona poslalo je saopćenje u kojem upozorava svoje članove na pojavu nove političke stranke – Pokreta Demokratske Akcije (PDA) iza kojeg se, kako je navedeno, “kriju isti oni koji su doveli do rušenja Vlade TK”.

“Želimo upozoriti članstvo SDA na pojavu novog političkog projekta pod nazivom Pokret demokratske akcije (PDA), iza kojeg se kriju oni koji su sve vrijeme koristili SDA za svoje lične interese. Oni samo pokazuju svoje pravo lice i dokazuju da su bili u SDA dok su mogli koristiti i kontrolisati sistem SDA. Sve do sada su radili u ime ličnih ciljeva, a krili su se iza lažne brige za SDA, Banoviće, RMU Banovići i Tuzlanski kanton”, navedeno je u saopćenju koje je potpisao predsjednik Povjereništva u KO SDA TK Amir Fazlić.

U saopćenju su osudili i pritiske na direktore javnih ustanova i preduzeća, od kojih se traži da potpišu pristupnicu za novu stranku.

“Oštro osuđujemo pristiske na direktore javnih ustanova i preduzeća, kao i na načelnike klinika na UKC Tuzla od kojih se traži da potpišu pristupnicu i lojalnost novom njihovom političkom projektu, a za uzvrat im obećavaju da će ostati na svojim pozicijama. Ovo je samo posljednji u nizu načina i poteza kojima su Kukić i njegovi saradnici uklanjali uspješne i cijenjene stranačke kadrove u TK, samo zato što nisu bespogovorno provodili njegovu politiku i ciljeve”, stoji u saopćenju.

SDA je svoje članove pozvala da učestvuju u procesu obnove i rekonstrukcije SDA u TK.

(RTV Glas Drine/Klix)

Najnovije

spot_img