Obilježavanje 25.godišnjice od formiranja 206. Viteške brdske brigade: Položeno cvijeće na šehidskim spomen obilježjima u Klisi, Đulićima i Križevićima (FOTO)

Preporučujemo

U sklopu obilježavanja 25. godišnjice od formiranja 206. Viteške brdske brigade, predstavnici resornih općinskih službi i boračkih delegacija sa prostora Sapne, danas su položili cvijeće na šehidskim spomen obilježjima u Klisi, Đulićima i Križevićima.

Osim polaganja cvijeća, prisutni su odali počast šehidima i učenjem Fatihe, a u Đulićima je proučen i Jasin.

Obilježavanje 25. godišnjice od formiranja 206. Viteške brdske brigade nastavlja se sutra, kada će biti upriličen obilazak i polaganje cvijeća na spomen obilježjima u svim mjesnim zajednicama na području Sapne.

Cvijeće će biti položeno i na spomen obilježjima heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata u Zaseoku i heroja odmbrabeno-oslobodilačkog-rata Hajrudina Mešića u Nezuku, te na mezaru načelnika štaba 206. Viteške brdske brigade Mehmeda Garibovića u Vitinici.

Također, u 12:30 minuta će biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća Sapna u povodu obilježavanja 25. godišnjice 206. Viteške brdske brigade i Dana nezavisnosti BiH.

Najnovije

spot_img