Otkrivena grupa koja je krala automobile i pljačkala benzinske pumpe u Tuzlanskom kantonu

Preporučujemo

Nakon višemjesečne istrage policijski službenici evidentirali su sedam osoba iz Sarajeva, Kaknja i Čapljine, koje se sumnjiče da su na području Tuzlanskog kantona vršile krađe automobila i pljačke benzinskih pumpi.

Naime, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK su nakon višemjesečne istrage u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom u Tuzli, Federalnom upravom policije i Tužilaštvom Srednjobosanskog kantona, identifikovali moguće počinioce organizovane kriminalne grupe.

Kako su naveli iz tuzlanske policije, nadležnom tužilaštvu dostavili su izvještaj protiv 50-godišnjeg N.H. iz Kaknja, 37-godišnjeg E.D. iz Kaknja, 33-godišnjeg A.Ć. iz Sarajeva, 45-godišnjeg E.Dž. iz Sarajeva, 40-godišnjeg A.Š. iz Sarajeva, 43-godišnjeg A.Š. iz Sarajeva i 42-godišnjeg M.I. iz Čapljine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i sedam produženih krivičnih djela teška krađa

“Riječ je o krivičnim djelima počinjenim tokom 2020.godine na području Tuzlanskog kantona, kojom prilikom je otuđeno sedam motornih vozila i izvršeno sedam teških krađa nad benzinskim pumpama te je vlasnicima počinjena materijalna šteta iznad 70 hiljada KM”, naveli sui z kantonalne policije u Tuzli.

Zaključili su da osumnjičene osobe nisu uhapšene.

(RTV GD/klix.ba)

Najnovije

spot_img