“Ženo, majko, sestro”: U četvrtak “Dan roze vrpce”

Preporučujemo

U okviru mjeseca oktobra međunarodnog mjeseca borbe protiv karcinoma dojke, nakon niza aktivnosti, udruženje žena oboljelih i liječenih od karcinoma dojke i drugih karcinoma kod žena ”Ženo, majko, sestro” Kalesija pod sloganom ”Samo da RAKA NE bude” organizuje završnu tradicionalnu manifestaciju ”Dan roze vrpce” u Kalesiji.

Manifestacija će se održati 31.10.2019.godine ( četvrtak ) na platou ispred BKC-a ”Alija Izetbegović” Kalesija od 10:00 – 13:00 sati. Tokom manifestacije dijelit će se roze vrpce i edukativni materijal o bolesti karcinoma dojke te načinu prevencije.

Cilj manifestacije je skrenuti pažnju javnosti o postojanosti bolesti karcinoma dojke, njenoj rasprostranjenosti koja sve više uzima maha te podstaći i motivisati žene na redovne preglede dojki.

Karcinom dojke je izliječiv u 90% slučajeva ukoliko se otkrije na vrijeme. Podršku manifestaciji svojim dolaskom pružit će udruženja iz drugih općina i gradova, između ostalih: udruženje žena oboljelih od raka ”Žena ženi” Kladanj, predstavnici udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona ”PIPOL” Tuzla, Aktiv žena Tuzla – Gornja Tuzla, Aktiv žena Tuzla – Novi grad II, Aktiv žena Humci – Čelić i dr.

Svojim učešćem, manifestaciju će podržati JU MSŠ ”Kalesija” odnosno medicinari III-2 akcijom mjerenja krvnog pritiska i šećera u krvi.

Najnovije

spot_img