Veliki skup SDA: U Kalesiji sve u znaku zelenih (FOTO)

Preporučujemo

Stranka demokratske akcije (SDA) večeras je održala centralni predizborni skup za opće izbore u Kalesiji kome su prisustvovali lider ove stranke Bakir Izetbegović i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BIH Šefik Džaferović.

Pred nekoliko stotina građana prisutnima se obratio povjerenik OO SDA Kalesija Edin Ramić , koji je predstavio kandidate iz Kalesije na predstojećim općim izborima. Poručio je građanima da glas za SDA 7. oktobra znači sigurnost, EU intergacije i prosperitet zemlje. Također, rekao je Ramić, svaki glas nekome drugome osim Šefiku Džaferoviću je glas za Fahrudina Radončića. Pozvao je građane da svoje povjerenje daju kandidatima SDA i Šefiku Džaferoviću.

Šefik Džaferović je kazao da je kampanja za člana Predsjedništva prljava. Građanima je poručio da ne glasaju za one koji su, kako je rekao, državu prevali za milionske iznose ne prikazujući stvranu imovinu u imovinskom kartonu, ili koji su se fiktivno razvodili od žena i na njih prepisivali svoju imovinu. Džaferović je podsjetio građane da su neki od kandidata za člana Predsjedništva izglasali Zakon o prebivalištu kojim je otežan život povratnicima, te je pozvao građane da ni takvima ne daju svoj glas.

Velikom ovacijama  dočekan je Bakir Izetbegović.

„Sačuvat ćemo ovu zemlju. Uvjeravam vas. Natjerat ćemo ih na mir, na stabilnost, ne reforme, na EU inetegracije, na ubrzanu izgradnju infrastrukture. Svima su puna usta omladine koja odlazi. A gdje odlazi: u uređene zemlje, koje imaju baš to : mir i stabilnost. I mi hoćemo takvu zemlju.“, kazao je u Kalesiji Izetbegović.

Izetbegović je večeras zatražio i javno izvinjenje od građana Kalesije jer je kako je kazao i sam doprinio uspornu Fahrudina Radončića koji danas optužuje Bošnjake i Aliju za početak rata.

 

Najnovije

spot_img