U Sapni obilježen Dan izbornih zvaničnika

Preporučujemo

Jučer je u Sapni prigodno obilježen Dan izbornih zvaničnika. Tim povodom općinski načelnik Zudin Mahmutović upriličio je prijem članova Izborne komisije i tehničkog osoblja zaduženog za pomoć u provođenju izbora u osnovnoj izbornoj jedinici 082A Sapna.
Načelnik Mahmutović čestitao je Izbornoj komisiji Sapna i drugom osoblju zaduženom za organizovanje i provođenje izbora na uspješno provedenim izborima na području općine Sapna te istakao veoma profesionalan i nepristrasan odnos komisije prema svim učesnicima u izbornom procesu.


Predsjednik Izborne komisije Sapna Muzijet Kahrimanović, zahvalio se općinskom načelniku na korektnoj saradnji koju općina Sapna pruža izbornoj komisiji u njenom radu te istakao da jecilj obilježavanja ovog dana priznavanje rada izbornih zvaničnika, promovisanje demokratskih principa kao i informisanje građana o radu izborne administracije.
Kahrimanović je također istakao da su i protekli izbori provedeni u najboljem redu i bez žalbi političkih subjekata a da su mrlju na izborni proces bacili pojedini mediji koji su bombastičnim naslovima i nekorektnim tekstovima o navodnoj krađi glasačkih listića, bespotrebno i bez ikakve provjere informacija, pokušali ukaljati čast općinske izborne komisije a i kompletne teritorije općine Sapna. Zbog svega toga, Izborna komisja osnovne izborne jedinice 082A Sapna će u skladu sa svojim nadležnostima, pokrenuti inicijativu za odgovornosti nadležnih koji su takve neprovjerene i neistinite informacije plasirali i prezentirali javnosti.

 

Najnovije

spot_img