Svečano otvorena sportska dvorana: Objekat na koji su Sapnjaci ponosni (FOTO)

Preporučujemo

U Sapni je svečano otvoren jedan od najvažnih infrastrukturnih objekata ikad urađen na ovom prostoru – sportska dvorana.
Objekat čija je izgradanja počela još 2008.godine večeras je zasijao punim sjajem, a na njemu Sapnjacima mogu pozavidjeti i mnogo veće sredine.
Inače sportaka dvorana je izgrađena na površini od 1.615 metara kvadratnih sa kapacitetom dvorane od 500 sjedećih mjesta i površinom terena od blizu 1.000 metara kvadratni. Raspolaže modernim svlačionicama za sportiste, sudije i prostorijama za službena lica, kotlovnicom te sa 18 poslovnih prostora smještenih na tri etaže.
U izgradnju dvorana uloženo je 1,7 milion KM.

Svečanost otvranja uveličali su predstavnici federalne i kantonalne vlasti, kao i građani općine Sapna koji su prvi put napunili dvoranu.
Prisutnima se obratio prvi čovjek Općine Zudin Mahmutović koji je kazao da je ovaj objekat izuzetno značajan za kulturna i sportka udruženja i klubove.
„Nadam se da će u budućnosti dvorana biti središte naših kulturnih i spotskih okupljanja“, kazao je pored ostalog Mahmutović.
Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović je u svom obraćanju kazao da je Vlada TK u 2018. u Sapnu uložila 300 000 KM, od čega dio i za sportsku dvoranu.
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić je rekao da je Ministarstvo u dvoranu uložilo 400 000 KM, te da je i sa drugim projektima prisutno u Sapni.
„Želja mi je da u budućnosti u Sapni otvorimo još više objekata, nadam se privrednih, kako bi ova omladina imala posao“, rekao je Ramić.
Prvi čovjek Skupštine TK Senad Alić sa mnogo emocija se obratio sa govornice kazavši: „Ponosan sam što ovakav objekat otvaramo danas u Sapni. Ovi ljudi koji su danas došli u Sapnu kao predstavnici vlasti su istinski prijatelji Općine Sapna. I dalje ćemo se zalagati za ravnomjeran razvoj svih općina u TK“.
Tribine dvorane prilikom svečanosti otvaranja bile ispunjene do posljednjeg mjesta.
Nakon svečanosti otvaranja uslijedila je Bajrasmka akademija koju su izveli VIS Merak Sapna i Hor Medžlisa IZ Zvornik, gosti iz Gornjeg Vakufa BZK Preporod, MFS Emaus Zvornik, KUD Merak Sapna te Šejma Mehić.

PREUZIMANJE FOTOGRAFIJA BEZ DOZVOLE RTV GLAS DRINE JE STROGO ZABRANJENO.

Najnovije

spot_img