Prijem za članove VIS „Merak“ Sapna (FOTO)

Preporučujemo

Načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović jučer je u svom kabinetu upriličio prijem za članove Vokalno instrumentalnog sastava „Merak“ Sapna koji su na nedevno održanom takmičarskom festivalu ilahija i kasida u Gornjem Vakufu osvojili prvo mjesto.
Tom prilikom načelnik Mahmutović se u svoje lično ime ali i u ime cjelokupne općine Sapna zahvalio rukovodstvu BZK Preporod OD Sapna a posebno profesoru Muhamedu Omeroviću, te članovima VIS „Merak“ Sapna na dugotrajnom i dosljednom njegovanju kulture na ovim prostorima i na veoma uspješnom predstavljanju općine Sapna širom BiH ali i u inostranstvu.
Posljednji uspjeh je samo kruna dugogodišnjeg rada koji je jednom morao doći kao nagrada za sav dosadašnji trud ove ekipe istakao je načelnik te naglasio da Općina Sapna stoji na raspolaganju ovoj ekipa kada god to bude zatrebalo.
Predsjednik BZK Preporod OD Sapna i vođa VIS „Merak“ Sapna Muhamed Omerović ukratko je predstavio dosadašnji rad i buduće planove ovog sastava te se zahvalio općinskom načelniku na bezrezervnoj podršci koju je pružao do sada.
Inače VIS „Merak“ Sapna trenutno broji preko dvadeset aktivnih članova a egzistira više od jednog desetljeća i do sada su nastupali širom BiH, u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj a niti jedan kulturno-zabavni sadržaj na prostorima općine Sapna nije zamisliv bez njihovog nastupa. Pored duhovne muzike njeguje i bosansku tradicionalnu sevdalinku a do sad su osvojili nekoliko nagrada na raznim muzičkim festivalima. Iza sebe imaju nekoliko autorskih dijela a tokom ove godine snimljena je i objavljena kasida „Zulejhino iskušenje“ za koju su snimili i video spot.
Kao malu nagradu za dosadašnji rad i postignute rezultate općinski načelnik se obavezao finansijki pomoći naredni nastup VIS „Merak“ Sapna koji je na rasporedu 19. decembra u Novom Pazaru te istakao da će se potruditi da u Budžetu općine Sapna budu planirana znatno veća sredstva u svrhu potpore kulturi kako bi se sve planirane aktivnosti BZK Preporod OD Sapna lakše realizovale.

Najnovije

spot_img