Predizborni skup PDA u Kovačevićima

Preporučujemo

Sinoćnjim skupom u Kovačevićima, Pokret demokratske akcije završio je predizborne skupove po mjesnim zajednicama na prostoru općine Sapna.

Kao i na svim skupovima koje je do sada održao PDA, i u Kovačevićima je bila velika zinteresovanost građana prestavljanju kandidata PDA za predstojeće opće izbore.

Prisutnima su se obratili općinski načelnik i podpredsjednik PDA OO Sapna Zudin Mahmutović i predsjedavajući Općinskog vijeća te kandidat PDA za Federalni parlament Fedahija Ahmetović.

Mahmutović, kao i na svim dosadašnjim skupovima, građanima je prezentovao projekte na prostoru općine Sapna koje je ekipa okupljena oko ideje PDA realizovala u prethodnom periodu. Naglašeno je da je na prostor općine Sapna samo u protekle dvije godine investirano više od 9 miliona maraka.

Također, uz izvinjenje građanima zbog odusustva predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona i nosioca liste PDA za kantonalnu skupštinu Senada Alića, te kandidata PDA Time Salihović i Kasima Husića koji se večeras predstavljaju na Centralnom skupu u Teočaku, Mahmutović je građanima pojasnio razloge zbog kojih je osnovan Pokret demokratske akcije te sve prisutne pozvao da 7. oktobra podrže Pokret demokratske akcije na čelu sa velikim prijateljom Sapne doktorom Mirsadom Kukićem.

Fedahija Ahmetović još jednom naglasio je političko jedinstvo koje je nakon proljetnih dešavanja sačuvano u Općinskom vijeću te svim javnim institucijama na prostoru općine Sapna. Pozvao je prisutne i sve građane općine Sapna da svojim prisustvom na Centralnom predizbornom skupu PDA potvrde opredjeljenje velike većine građana općine Sapna da svoju podršku pruže upravo Pokretu demokratske akcije BiH i njenim kandidatima.

Centralni predizborni skup PDA OO Sapna, održaće se u srijedu 03. oktobra u Sportskoj dvorani Sapna sa početkom u 19,00 sati.

Najnovije

spot_img