Liga prvaka: Het-trik Edina Džeke za ubjedljivu pobjedu Rome

Preporučujemo

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko postigao je tri gola u pobjedi Rome nad Viktorijom Plzen od 5:0, u drugom kolu grupe G Lige prvaka.

Džeko je već u 3. minuti zatresao mrežu češkog kluba, a u 40. je pogodio za povećanje vodstva. U 64. minuti bilo je 3:0 nakon pogotka Čengiza Undera, a mladi Džastin Klajvert je u 73. minuti pogodio za 4:0. Konačan rezultat postavio je sjajni Džeko u 90. minuti.

Edin Džeko je tako postao prvi fudbaler iz Bosne i Hercegovine koji je postigao het-trik u jednoj utakmici Lige prvaka.

Ovom pobjedom Roma se izjednačila na tabeli sa Realom, koji je pretpio iznenađujući poraz u Moskvi od CSKA rezultatom 1:0. Strijelac jedinog gola za ruski tim, koji je preuzeo lidersku poziciju na tabeli, bio je Nikola Vlašić u 2. minuti.

Fudbaleri Mančester Sitija pobijedili su večeras na gostovanju njemački Hofenhajm sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe F u Ligi prvaka.

Hofenhajm je poveo već poslije 44 sekunde, golom Isaha Belfodila, a izjednačio je Serhio Aguero u osmoj minuti. Pobjedu Sitiju donio je David Silva u 87. minuti poslije greške odbrane Hofenhajma.

To je prva pobjeda ekipe Pepa Gvardiole u ovosezonskoj Ligi prvaka, te sada ima tri boda u Grupi H. Hofenhajm je u prva dva kola osvojio jedan bod.

U drugom meču u grupi Lion i Šahtar su podijelili bodove odigravši 2:2. Gosti su bolje otvorili meč, a golom Žuniora Moraesa u 45. minuti su poveli s 0:1. Moraes je u 55. postigao svoj drugi pogodak za veliko vodstvo ukrajinskog tima.

No Francuzi su nisu predavali te su golovima Muse Dembelea u 70. i Lea Duboe u 72. minuti uspjeli doći do izjednačenja.

Fudbaleri Juventusa pobijedili su večeras na svom stadionu u Torinu švicarski Jang Bojs sa 3:0, u utakmici drugog kola Grupe H u Ligi prvaka.

Italijani su dominirali od početka do kraja utakmice, a sva tri gola postigao je Paolo Dibala, u petoj, 33. i 69. minuti.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić na terenu je proveo 70 minuta.

To je druga pobjeda Juventusa, koji ima šest bodova u Grupi H. Jang Bojs je na startu grupne faze doživio dva poraza identičnim rezultatom 3:0.

Fudbaleri Benfike pobijedili su u Atini ekipu AEK-a sa 3:2 u meču grupe E Lige prvaka.

Ekipa iz Lisabona došla je do prve pobjede, iako je cijelo drugo poluvrijeme igrala s igračem manje.

Haris Seferović u 6. minuti je doveo Benfiku u vodstvo, koje je udvostučio Aleks Grimaldo u 15. minuti. Ruben Dias je u 45. minuti dobio drugi žuti karton te su Portugalci cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje. To su iskoristili domaći koji su preko Viktora Klonaridisa za deset minuta anulirali vodstvo Benfike. Ipak, Alfa Semedo u 73. minuti postiže pogodak za pobjedu Benfike.

U drugom meču u grupi Bajern i Ajaks su u Minhenu podijelili bodove. Bavarci su poveli u 4. minuti golom Matsa Humelsa, a bod holandskom sastavu donio je Nusair Mazraui u 22. minuti.

(RTV GD/BHRT)

Najnovije

spot_img