Općina Sapna dodjelila novačana sredstva kao podsticaj obrazovanju (FOTO)

Preporučujemo

Općina Sapna je najvjerovatnije jedina općina u Bosni i Hercegovini koja pored redovnih stipendija, vrši podsticaj obrazovanju na način da direktno finansijski pomaže učenike.

Naime, danas je u sali za sjednice općinskog vijeća Sapna, izvršena dodjela jednokratnih novčanih pomoći u vidu podsticaja obrazovanju za svu djecu koja su prvi put upisana u 1. razred Mješovite srednje škole Sapna u školskoj 2019/2020. godini a koji su još uvjek redovni učenici ove škole.

Za te namjene iz budžeta Općine Sapna za 2019. godinu izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu od 25.200,00 KM a svakom od 63 učenika 1. razreda MSŠ Sapna, uplaćena su sredstva u pojedinačnim iznosima od po 400,00 KM.

Na ovaj način želimo pomoći roditeljima u troškovima školovanja naše djece ali i stimulisati djecu da svoje srednje obrazovanje obavljaju u MSŠ Sapna koja ima kvalitet i nastavni kadar za prenošenje znanja neophodnog za eventualno dalje školovanje ili zaposlenje istakao je općinski načelnik Zudin Mahmutović te svim prisutnima poželio dobro zdravlje, sreću i puno uspjeha u novoj 2020. godini.

Ispred MSŠ Sapna prisutnima se obratila pedagogica Lejla Tanović, koja se u ime direktora MSŠ Sapna, svoje lično ime, te u ime učenika zahvala Općini Sapna i općinskom načelniku na ovom jedinstvenom gestu koji će u mnogome pomoći roditeljima učenika u školovanju svoje djece.

I prisutni učenici izrazili su veliko zadovoljstvo i zahvalu na novčanoj pomoći koju su dobili od Općine Sapna a odobrena sredstva, kako su istakli, dobro će im doći za nastavak školovanja.

 

Najnovije

spot_img