Jusuf Nurkić organizovao košarkaški kamp “Srebrenica 2023“

Preporučujemo

Jusuf Nurkić, reprezentativac Bosne i Hercegovine i košarkaš NBA tima Portland Trail Blazersa organizovao je danas košarkaški kamp “Srebrenica 2023“, na kojem djeca iz Vukovara i Srebrenice, kao i djeca iz KK Guber imaju priliku da se upoznaju i da rade sa trenerima iz NBA lige, prenosi Anadolu.

Ovaj bosanskohercegovački sportista primarno je aktivan kroz svoju fondaciju u okviru humanitarnog rada širom BiH, javlja RTV Srebrenica.

“Kao prvo, želimo aktivirati djecu na najbolji mogući način, a sa druge strane ostaviti im jedna prelijepa iskustva. Ovdje sam sa djecom i sa njima želim podijeliti svoju sreću jer mene djeca i motivišu. Slušamo preko medija i priča se da u Srebrenici nema života i da je teška situacija, a mislim da sam se uvjerio baš u suprotno. Definitivno je da u Srebrenici ima života, ljudi i djece kao što vidite. To me motiviše da napravim i jednu ustanovu za svu djecu Srebrenice, i nadam se da ću u tome i uspjeti jer radim na tome intenzivno. Želim da imaju najbolje uslove za školovanje i djetinjstvo, kako bi sutra postali dobri ljudi“, rekao je Nurkić.

U popodnevnim satima počeće turnir pet na pet gdje će treneri u ekipama po desetak polaznika igrati utakmice.

Po završetku takmičenja planiran je zajednički ručak za sve polaznike današnjeg kampa, a potom će svi polaznici dobiti medalje od Jusufa Nurkića i njegovih gostiju.

Najnovije

spot_img