Humanost ne poznaje granice: Mladi iz Teočaka pomažu komšiji iz Rastošnice (FOTO)

Preporučujemo

Neformalna grupa mladih ljudi iz Teočaka okupljenih oko facebook stranice “BUDI HUMAN” pokrenula je akciju pomoći starom i bolesnom povratniku u sapanjsko naselje Rastošnica Teodoru Petroviću-Teši.

Teša živi u razrušenoj i devastiranoj kući, bez struje,vode,toplog kreveta i pokrivača,hrane, tople prostorije, grijanja, bez ičega što omogućuje život dostojan čovjeku u 21.vijeku.

Vođeni plemenitom misijom humanosti, mladi iz Teočaka pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za vraćanje kakvog-takvog dostojanstva ovom povratniku, koji je, kako kažu, prije rata bio jedan od najuglednijih i najboljih domaćina u Rastošnici.

U prethodnih nekoliko dana postavljena su PVC vrata, nabavljen je novi krevet, jorgan i jastuk za Tešu, izbačena je stara peć i aktivirana nova, napravljen je novi “pomoćni dimnjak”.

U toku je nabavka ogrjeva (ugalj), a uskoro će se sanirati prokišnjavanje u sobu.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbjeđena su donacijama i učešćem običnih ljudi, okupljenih oko facebook stranice “BUDI HUMAN”.

“Svi oni koji žele mogu se pridružiti ovoj akciji. Teši je potrebna obuća (broj 43), jakna, džemper, pantalone…Odjeća je otprilike M veličine.Teodor Petrović bez nas teško će preživjeti ovu zimu iako kaže da se bori”, saopćeno je iz ove grupe.

Za sve koji žele učestvovati u akciji mogu se javiti na broj 066-323-584 ili 064 408 4545 ili preko facebook stranice “BUDI HUMAN”.

Najnovije

spot_img