Čerkez: Nove mjere kasne dvije sedmice, a tek za 15 dana očekujemo pojačan priliv u bolnicama

Preporučujemo

Nakon sastanka sa premijerima kantona u Vladi Federacije BiH, pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez upozorio je na težinu epidemiološke situacije.

Čerkez je kazao kako je situacija dramatična te da se trenutnu epidemiološku situaciju ne može povezati s procesom vakcinacije.

“Nažalost državni organi su zakazali jer nisu odgovorili procesno ni diplomatski da građanima omoguće vakcine”, kazao je.

Bitno je da ne bude oklijevanja kod donošenja mjera, dodao je, jer će doći do situacije da pacijent nećemo moći unijeti u bolnice.

“Već danas je situacija haotična ako prođete gradom i vidite redove ispred domova zdravlja. Zahtjevali smo da svi kantoni povećaju testiranja. Situacija se dramatično pogoršava i idemo ka kuminaciji”, kazao je.

On je upozorio ugostitelje, posebno pred dolazeći 8. mart kazavši da nikakva slavlje ne smiju biti organizovana jer će onda sulijediti lockdown.

“Već imamo dvije sedmice kašnjenja u donošenju mjera, a tek za dvije sedmice očekujemo pojačan proliv bolesnika u bolnicama”, izjavio je.

(RTV GLAS DRINE/KLIX)

Najnovije

spot_img