Ambasador BiH Kemal Kozarić boravio u trodnevnoj posjeti austrijskoj pokrajini Salzburg (FOTO)

Preporučujemo

Na poziv „Zajednice bh. udruženja Salzburg“, Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji prof. dr. Kemal Kozarić je početkom oktobra posjetio predstavnike bh. dijaspore u Salzburgu.

Tom  prilikom su razgovarali o budućoj saradnji i dogovoreno je zajedničko djelovanje koje će doprinijeti širenju pozitivne slike o BiH u Austriji, i uspjereno na pomoć da građani porijeklom iz BiH postanu punopravni, odnosno jednakopravni članovi austrijskog društva!

Sastanku je prisustvovao i počasni konzul Bosne i Hercegovine u Salzburgu Markus Friesacher.

Takođe ambasador Kozarić je razgovarao sa nekoliko uspješnih pojedinaca i privrednika porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je dogovoreno da će se već u narednom periodu intezivirati saradnja Ambasade BiH i bh. dijaspore, te je pokrenuta inicijativa za organizaciju zajedničkog skupa sa predstavnicima pokrajinske vlasti Salzburga sa ciljem da bh. udruženja dobiju besplatan prostor.

Posjeta delegacije Ambasade Bosne i Hercegovine se nastavila obilaskom grada koju su upriličili predstavnici udruženja.

Grad Salzburg je pored ostalog poznat i po multinacionalnosti koju najbolje oslikava činjenica da u njemu žive građani koji dolaze iz više zemalja širom svijeta, od čega je oko 16.000 građana Salzburga porijeklom iz Bosne i Hercegovine što ih čini jednom od najbolje integrisanih i uspješnih zajednica u ovom gradu.

Najnovije

spot_img