Alen Kamerić kandidat PDA za gradonačelnika Tuzle

Preporučujemo

Specijalista ortopedije, hirurgije i trumatologije Alen Kamerić kandidat je Gradskog odbora PDA Tuzla za gradonačelnika na Lokalnim izborima koji će se održati 15. novembra 2020. godine u Bosni i Hercegovini.

Kamerić, koji je obnašao dužnosti načelnika Klinike za ortopediju i traumatologiju, ministra zdravstva Tuzlanskog kantona, rođen je 1969. godine u Tuzli gdje je završio osnovnu i srednju školu te Medicinski fakultet.

Učešće u predizbornoj utrci za Gradsko vijeće Tuzla uzet će 35 kandidata na čelu sa Senadom Mehmedinovićem, docentom na Edukacijskom-rehabilitacijskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Mehmedinović, rođen 1981. godine, osnovnu, srednju školu i fakultet završio je u Tuzli, gdje je takođe stekao i zvanje magistra, kao i doktora nauka.
Dobitnik je priznanja za poseban doprinos razvoja društvene zajednice, svestrano zalaganje i promociju pozitivnih društvenih vrijednosti. Autor je više naučnih i stručnih radova, te je član više stručnih institucija i tijela iz različitih oblasti života.

Lista PDA Tuzla za Gradsko vijeće sačinjena je od mladih, obrazovanih i uglednih Tuzlanki i Tuzlaka, čija je prosječna starost 42 godine, dok žene čine 43 posto liste.

Najnovije

spot_img