Tabaković: Švicarska mi je dala mnogo toga, ali imam povezanost i sa BiH

Preporučujemo

Novopečeni bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Haris Tabaković je u razgovoru za kicker istakao da je ponosan zbog poziva među Zmajeve.

Istakao je da je uvijek bio svjestan da će jednog dana morati birati između BiH i Švicarske te da mu je drago što je odabrao našu selekciju.

“Veoma sam ponosan i zahvalan zbog ponosa u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ovo pokazuje da se isplatio sav rad u prethodnih nekoliko mjeseci”, rekao je Tabaković te dodao:

“Uvijek sam govorio da volim obje reprezentacije i da ih nosim na prsima. Igrao sam za omladince reprezentacije Švicarske, dali su mi mnogo toga, ali imam povezanost i sa BiH. Bio sam svjestan da ću u jednom trenutku morati donijeti odluku i veoma sam sretan što ću moći igrati prvu utakmicu za Zmajeve”.

Oglasio se i sportski direktor berlinske Herthe Benjamin Weber koji je istakao da je poziv u reprezentaciju nagrada za njegove dobre ovosezonske partije.

“Poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine je nagrada za Harisove vrhunske predstave u dresu našeg kluba”, rekao je sportski direktor Herthe.

Tabaković je u mlađim kategorijama reprezentacije Švicarske igrao sa Manuelom Akanjijem, Denisom Zakarijom, Silvanom Widmerom i ostalima, ali je izostao poziv u najbolju selekciju Švicarske.

Sada Tabaković želi igrati za zemlju svojih roditelja što mu je omogućio Savo Milošević te će u budućnosti predstavljati našu nacionalnu selekciju.

Ove sezone je u 13 utakmica u svim takmičenjima za Herthu postigao 12 pogodaka i upisao tri asistencije.

(RTV GD/klix)

Najnovije

spot_img