Spektakl u Kijevu: Real lovi 13. titulu prvaka Evrope, Liverpool se uzda u Salaha

Preporučujemo

Došao je i taj dan. Večeras u 20.45 sati počinje najveća utakmica klupskog fudbala u sezoni – finale Lige evropskih prvaka.

A za titulu najbolje ekipe na Starom kontinentu borit će se Real Madrid i Liverpool. Kraljevi će loviti 13. titulu, treću uzastopnu, a Redsi šesti naslov najboljeg ekipe u Evropi.

Sve je spremno za spektakl na Olimpijskom stadionu u Kijevu, a blagi favorit je Real. Svjestan je toga i Jurgen Klopp, menadžer Redsa.

– Moji igrači su se izborili za ovo finale u Kijevu i veoma sam ponosan na njih. Niko nas nije očekivao u finalu, ali mi smo tu jer smo Liverpool, ne samo neka dobra ekipa. Pokušat ćemo im otežati utakmicu koliko god možemo. Ako izgubimo, ja ću jedini biti odgovoran za to, tako da moji igrači nemaju šta izgubiti – rekao je Klopp.

Najveća uzdanica Kloppa je Mohamed Salah, koji je u svojoj prvoj sezoni za Liverpool postigao 44 gola. Uz Egipćanina engleski tim još će predvoditi Sadio Mane i Roberto Firmino.

S druge strane ekipu trenera Zinedina Zidanea će predvoditi superzvijezda Cristiano Ronaldo, koji će uz sebe imati Karima Benzemu, Garetha Balea, te Isca, Lucasa Vazqueza i Marca Asensia.

Zanimljivo, posljednje finale koje je Real izgubio u Ligi prvaka bilo je upravo od Liverpoola i to u sezoni 1980/81. Zna to i Zidane, koji je izjavio da njegova ekipa nije favorit u finalu.

– Ne, nismo favoriti. Može se o tome govoriti, ali mi znamo da to nije tako. U našoj svlačionici uopće ne razmišljamo tako. Niti smo mi favoriti niti je to Liverpool, šanse su 50:50. Da bismo pobijedili u toj utakmici, moramo jako dobro odigrati – poručio je Zidane.

Dodao je da je važno da u ekipi niko nije povrijeđen, napominjući kako je Portugalac Cristiano Ronaldo u velikoj formi.

Defanzivac Real Madrida Sergio Ramos, na pitanje o kvaliteti Salaha, odgovorio je da je riječ o odličnom fudbaleru koji se dokazao igrama u prošloj sezoni.

Susret u Kijevu sudit će srbijanski arbitar Milorad Mažić, a direktan prijenos spektakla ljubitelji fudbala u našoj zemlji moći će gledati na OBN televiziji.

Najnovije

spot_img