Remi bez golova u prijateljskom susretu između Turske i BiH

Preporučujemo

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je sinoć neriješeno 0:0 sa selekcijom Turske u prijateljskoj utakmici u Rizeu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u atraktivnoj igri sa nekoliko dobrih prilika na obje strane. Nešto opasniji u prvih dvadesetak minuta bili su bh. fudbaleri, koji su stvorili šanse preko Višće, Zakarića, Krunića i Cimirota, ali su mreže mirovale. Turska je također propustila svoje prilike, naročito u drugom dijelu poluvremena.

Selektor BiH Robert Prosinečki je na početku drugog dijela napravio nekoliko izmjena. Teren su napustili Džeko, Pjanić, Višća i Šehić, umjesto njih su šansu dobili Bajić, Milošević, Prcić i Begović, dok je u 69. minuti Kodro zamijenio Cimirota.

Nakon promjena u sastavu našeg tima Turci su dominirali tokom svih 45 minuta drugog poluvremena, ali svoje šanse nisu realizovali pa je meč na stadionu “Caykur Didi” završen rezultatom 0:0.

Reprezentacija BiH je večeras nastupila u sastavu: Šehić (od 46. Begović), Todorović, Nastić, Vranješ, Zukanović, Cimirot (od 69. Kodro), Pjanić (od 46. Prcić), Zakarić, Višća (od 46. Milošević), Krunić (od 81. Sarić), Džeko (od 46. Bajić).

Fudbaleri BiH sa mnogo optimizma dočekuju utakmicu Lige nacija protiv Sjeverne Irske narednog ponedjeljka na stadionu Grbavica s obzirom na to da su večeras odigrali sedmi meč u nizu bez poraza (Bugarska 1:0, Senegal 0:0, Crna Gora 0:0, Južna Koreja 3:1, Sjeverna Irska 2:1, Austrija 1:0, Turska 0:0).

BiH je na čelu grupe 3 Lige B sa maksimalnih šest bodova, dok su Sjeverna Irska i Austrija bez bodova.

(RTV GD/BHRT)

Najnovije

spot_img