Prosinečki dolazi u Sarajevo na treću operaciju

Preporučujemo

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki uskoro će doputovati u Sarajevo, gdje će biti podvrgnut trećem operativnom zahvatu, saznaje “Dnevni avaz”.

Planirani završni hirurški operativni zahvat biće obavljen do 15. februara – saznaje “Avaz” od izvora iz Fudbalskog saveza BiH, što je potvrđeno i u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo (KCUS).

Prosinečki se po povratku iz Las Palmasa, gdje je državni tim BiH 18. novembra prošle godine odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (1:0), požalio na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitalizovan, a dan poslije podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva. Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Sabanović. Drugi, kraći operativni zahvat obavljen je 1. decembra 2018. godine.

“Treći operativni zahvat ne bi trebao trajati duže od sat, premda je to uvijek nezahvalno prognozirati”, kaže izvor “Avaza”.

U FSBiH, ali i KCUS-u, uvjeravaju da će Prosinečki biti spreman voditi državni tim u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje reprezentacija BiH otvara 23. marta na sarajevskoj Grbavici protiv Jermenije.

“Selektor je nedavno bio na kontroli u Sarajevu. Obaviće još jednu operaciju. Kada će se to desiti i šta će operisati, u ovom trenutku nemam informacija”, rekla je za Faktor PR Fudbalskog saveza BiH Slavica Pecikoza.

(RTV GD/Nezavisne)

Najnovije