Poznati kardiolog tvrdi: Kasiljas je završio karijeru, ne može se igrati sa...

Poznati kardiolog tvrdi: Kasiljas je završio karijeru, ne može se igrati sa stentom

154
0
PODIJELI

Poznati španski kardiolog i bivši košarkaš Real Madrida Huan Antonio Korbalan otkriva da Iker Kasiljas nema šanse da nastavi svoju karijeru, što je potpuno suprotno od onog što tvrdi aget ovog golmana Porta.

Agent ovog španskog golmana Karlo Kutropia kaže da ne vidi nijedan razlog zbog kojeg Kasiljas ne bi nastavio karijeru nakon što se oporavi.

“Već je onakav kakvog ga poznajemo. Šali se, srećan je, on je borac i zašto ne bi igrao ponovo. Ovo je važnije od Svjetskog prvenstva i najveća pobjeda njegovog života. Iker je imao životnu prekretnicu”, rekao je njegov agent Karlo Kutropia.

Ipak, informacije koje dolaze iz Španije govore potpuno drugačije. Španski kardiolog Huan Antonio Korbalan u razgovoru za špansku nacionalnu televiziju (TVE) rekao je da Kasiljas nema nikakve šanse da nastavi karijeru.

“Iker neće biti u mogućnosti da se bavi profesionalnim sportom jer je doživio infarkt miokarda. Fudbal se ne može igrati sa ugrađenim stentom, moći će voditi normalan život, ali za njega je karijera završena”, rekao je doktor.

Njegovo trenutno stanje je stabilno, a tokom jučerašnjeg i današnjeg dana dobio je veliki broj poruka podrške iz čitavog svijeta.