Muzaferija: Znala sam da mora doći rezultat

Preporučujemo

Bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija (24) ostvarila je rezultat karijere u super-G utrci Svjetskog kupa, koja je održana u čuvenom skijalištu Cortina d'Ampezzo (Italija).

Muzaferija je sa startne pozicije 46, sjajnom vožnjom i vremenom od 1:22.58 zauzela 14. mjesto i time ostvrila najbolji plasman u historiji bh. skijanja. Odličan rezultat donio joj je novih 18 bodova za ukupni poredak u Svjetskom kupu. Na istoj stazi, Muzaferija je i u subotu osvojila šet bodova u Spust utrci. 

– Danas sam ostvarila rezultat karijere i rezultat Bosne i Hercegovine. Sretna sam i ponosna. Nadam se da će rezultati biti ovako dobri do kraja sezone. Dan je bio jako čudan dan, kao jučer, i prekjučer, bilo je mnogo padova i povreda i nije bilo lako startati. Međutim, znala sam da mogu, da samo trebam skijati čisto, dati sve od sebe i da će rezultat doći. Hvala vam svima na podršci –  poručila je Muzaferija i pozvala sve Bosance i Hercegovce da navijaju za nju i idući vikend, kada su na programu spust i super – G trke u njemačkom Garmisch – Partenkirchenu. 

U februaru prošle godine Muzaferija je donijela prvu historijsku medalju Bosni i Hercegovini kada je osvojila srebro u Spust utrci Europa kupa. 

Pobjednica super -G takmičenja u Italiji je Švicarka Lara Gut-Behrami s vremenom 1:20.75 , a za kojom je Muzaferija kasnila 1.83 sekunde. Drugoplasirana je Stephanie Venier iz Austrije dok se na trećoj poziciji našla Romane Miradoli iz Francuske.

Najnovije

spot_img