Mensur Selimović jednoglasno izabran za predsjednika SDA Zvornik, Skupština izabrala i Izvršni odbor i ostala radna tijela

Preporučujemo

Sinoć je u prostorijama Gradskog odbora Stranke demokratske akcije Zvornik održana Izborna skupština gradske organizacije na kojoj je prisustvovalo 33 delegata. Prisutni članovi Skupštine SDA Zvornik jednoglasno su izabrali Mensura Selimovića za novog/starog predsjenika gradskog odbora  SDA Zvornik.

Nakon glasanja prisutnim na Skupštini SDA Zvornik obratio se i predsjednik Mensur Selimović koji se zahvalio na povjerenju članovima Skupštine, ali i svim mjesnim odborima koji su ga predložili za ovu funkciju kroz provedene izbore po mjesnim odborima koji su održani tokom mjeseca u 22 mjesna odbora. Predstavio je rad SDA Zvornik u prethodnom periodu i onom što očekuje gradski odbor u predstojećem periodu. Selimović je najavio široku koaliciju probosanskih političkih partija na lokalnim izborima i da će lično dati svoj maksimalni doprinos da u Zvorniku dođe do zajedničkog nastupa svih onih koji sebe smatraju probosanskom političkom partijom.

Izborni proces u proteklih mjesec dana u mjesnim odborima na teritoriji Zvornika sprovela je Komsija za izbore, a sinošnju Skupštinu predvodio je Džemail Isić.

Nakon izbora predsjednika SDA Zvornik, članovi Skupštine pristupili su tajnom glasanju za izbor članova Izvršnog odbora GO SDA Zvornik.

Najviše glasova na predloženoj listi za članove IO SDA Zvornik dobio je Muharem Sinanović-Šiško iz Jošanice, a pored njega novi čanovi IO su Džemail Isić, Elvisa Gušić, Rahman Nukić, Hakija Hadžić, Mehmed Tučić, Murat Muratović, Mevsudin Hodžić, Abdulah Šabanović, Izudin Ahmetbegović, Muriz Halilović, Zenun Smajić, Edina Muminović i Mevludin Memišević.

Izabrana su i druga radna tijela GO SDA Zvornik. Sjednici su prisustvovali i gosti iz drugih političkih partija, drugih opštinskih odbora SDA, predstavnici NVO organizacija.

Na prvoj sjednici IO izabrat će se dva potpredsjednika koji u slučaju odsustva predsjednika vrše njegovu funkciju.

(RTV GD/zvornicki.ba)

Najnovije

spot_img