Liga šampiona: Bayern bolji od Galatasaraya, Kopenhagen od Manchester Uniteda

Preporučujemo

U grupama “A“, “B“, “C“ i “D“ večeras su odigrane utakmice četvrtog kola UEFA Lige prvaka, a mečevi koji su privukli najviše pažnje bili su dueli iz grupe “A“ u kojim je Bayern savladao Galatasaraya sa 2:1, a Kopenhagen u triler završnici pobijedio Manchester Uniteda sa 4:3.

Meč Bayerna i Galatasaraya na Allianz Areni u Minhenu gledalo je više od 75.000 gledalaca. Prvo poluvrijeme je završeno bez golova, a pobjedu Bavarcima donio je dvostruki strijelac Harry Kane golovima u 80. i 86. minuti. Gol za turski tim u posljednjim trenucima meča je postigao Cedric Bakambu.

U drugom meču ove grupe Kopenhagen i Manchester United su odigrali pravi triler meč u kojem su gosti poveli sa 2:0 golovima Rasmusa Hojlunda, a bi zbog crvenog kartona ostali bez Marcusa Rashforda. Do kraja poluvremena je danski tim izjednačio na 2:2 golovima Mohameda Elyounoussija i Dioga Goncalvesa. Bruno Fernandes je u drugom poluvremenu donio novu prednost Unitedu, ali je Kopenhagen došao do izjednačenja golom Lukasa Leragera. Gol za konačnih 4:3 i pobjedu domaćih postigao je 17-godišnjak Roony Bardghji u samoj završnici meča.

Bayern je prvi u grupi sa maksimalnih 12 bodova. Kopenhagen i Galatasaray su sakupili po četiri, a Manchester Unitef ima tri boda na dnu tabele.

U grupi “B“ večeras su odigrani mečevi Arsenal – Sevilla 2:0 i PSV – Lens 1:0. Arsenal je lider grupe sa devet bodova, PSV i Lens imaju po pet, a Sevilla je sakupila dva boda.

U grupi “C“ je Real Madrid savladao Bragu sa 3:0, dok je Napoli remizirao sa Union Berlinom 1:1. Madriđani imaju maksimalnih 12 bodova na vrhu tabele, Napoli sedam, Braga tri, a Union Berlin jedan bod.

U grupi “D“ Inter je savladao Salzburg na teškom gostovanju sa 1:0, a Real Sociedad je bio bolji od Benfice sa 3:1. Sociedad je lider grupe sa deset bodova, koliko ima i Inter. Salzburg ima tri boda, a Benfica je na dnu tabele bez bodova.

(RTV GD/AA)

Najnovije

spot_img