Kvalifikacije za EURO 2020: BiH protiv Italije u Torinu

Preporučujemo

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na “Allianz” stadionu u Torinu igrati protiv Italije u utakmici 4. kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020. Italija je lider na tabeli sa maksimalnih 9 bodova, Finska ima 6, dok BiH i Grčka dijele treće mjesto sa po četiri boda.

Na prvom treningu u kampu FC Juventus u Torinu, među igračima bh. nacionalnog tima vidljivo je bilo nezadovoljstvo uzrokovano lošom igrom i šokantnim porazom u Tampereu od Finske (0:2).

Mnogo bolje raspoloženje vladalo je sinoć na travnjaku Juventusovog stadiona, gdje su “Zmajevi” odradili posljednji trening pred večerašnji ogled sa Italijanima.

Iz našeg tabora poručuju da će se ”uspjeti oporaviti i zbiti redove, te pokazati kvalitet protiv favorizovanih Azzurra”.

Selektor Robert Prosinečki bio je razočaran nastupom njegovog tima u duelu sa Finskom.

“Finci su bili bolji i sada moramo težiti da ispravimo loše stvari, a bilo ih je jako puno. Nismo bili rastrčani kao u prethodnim utakmicama. Nakon dobrih igara došao je lagan pad, ali moramo priznati da je Finska bila bolja”, rekao je Prosinečki, koji najavljuje potpuno drugačiju utakmicu protiv četverostrukog svjetskog prvaka.

“Kada se borimo zajedno svi na terenu, Bosnu i Hercegovinu teško ko može dobiti. Morat ćemo unaprijediti pas igru sa Pjanićem, ali i imati veću želju i motiv nego u Finskoj. Imat ćemo tešku utakmicu, ali dat ćemo sve od sebe i vjerujem da će BiH protiv Italije dobro izgledati”, kazao je Prosinečki, dodavši da će biti promjena u odnosu na sastav koji je poražen u Finskoj.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić vraća se u prvih jedanaest nakon što je odradio suspenziju zbog isključenja u meču protiv Grčke u Zenici. Upravo će nastup Juventusovog veznjaka na “domaćem terenu” u Torinu umnogome odrediti igru našeg tima i ishod večerašnjeg susreta.

Utakmica Italija – BiH igra se na “Allianz” stadionu u Torinu u 20:45 sati, a glavni sudija će biti Španac Javier Estrada Fernandez. Očekuje se da će bh. fudbalere sa tribina jednog od najljepših evropskih stadiona bodriti oko 7.000 navijača.

U istom terminu Grčka će dočekati Armeniju, dok Finci gostuju selekciji Lihtenštajna.

Poslije tri odigrana kola Italija je prva na tabeli kvalifikacione grupe ”J” sa maksimalnih devet bodova. Slijede Finska sa šest, BiH i Grčka sa po četiri, Armenija tri, te Lihtenštajn bez bodova.

(RTV GD/BHRT)

Najnovije

spot_img