Potpisan Ugovor o rekonstrukciju puta Kobilići – Međeđa

Preporučujemo

U prostorijama Ureda za koordinaciju projekata (PCU) u Sarajevu, jučer je potpisan Ugovor o rekonstrukciji puta Kobilići – Međeđa.

Ugovor su u ime investitora potpisali Halil Omanović direktor Ureda za koordinaciju projekata (PCU) i Zudin Mahmutović načelnik Općine Sapna te u ime izvođača radova Abdulkadir Mulaosmanović, zastupnik građevinskog preduzeća Izgradnja d.o.o. Teočak.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 273.997,04 KM od kojih će Ured za koordinaciju projekata (PCU) obezbjediti 175.000,00 KM a Općina Sapna se obavezala obezbjediti preostalih 98.997,04 KM.

Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica, za sufinansiranje ovog projekta, Općini Sapna je već odobrilo sredstva u iznosu od 50.000,00 KM, tako da će Općina Sapna iz svog budžeta izdvojiti preostalih 48.997,04 KM.

Ovo je treći ugovoreni projekat koji se realizuje na prostoru općine Sapna a uz pomoć Ureda za koordinaciju projekata (PCU) koji djeluje pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. U skadu sa potpisanim Memorandumom o razumjevanju između Općine Sapna i Ureda za koordinaciju projekata (PCU) a koji se odnose na projekte ruralne infrastrukture, već je realizovan projekat izgradnje kanalizacionog kolektora sanitarno-fekalnih voda u naselju Podgajnica te projekat rekonstrukcije vodovodnog sistema za naselja Vitinica i Goduš, odnosno vodozahvata „Orlovski potok“.

Realizacijom ovog projekta konačno će u potpunosti biti izvršena rekonstrukcija puta koji je nakon završetka agresije na BiH pa sve do izgradnje regionalnog puta Kalesija – Sapna, bio jedina veza prostora općine Sapna sa Tuzlom i ostatkom BiH i koji je zbog opterećenja u godinama obnove ratom uništenih objekata, gotovo u potpunosti devastiran.

Početak radova na ovom projektu očekuje se uskoro.

Najnovije

spot_img