Huseinbašić: Uz podršku navijača do uspjeha

Preporučujemo

Prvi put poziv u nogometnu A reprezentaciju Bosne i Hercegovine dobio je Denis Huseinbašić, koji je nedavno promijenio sportsko državljanstvo i stekao pravo nastupa za naš nacionalni tim.

Ovaj igrač sredine terena njemačkog Kölna za službenu internet stranicu Nogometnog saveza prenio je prve utiske po dolasku na okupljanje Zmajeva.

“Sve je odlično, momci su me prihvatili na najbolji način. Osjećam se super i sretan sam što sam tu. I moji roditelji su veoma ponosni što ću da nastupam za Bosnu i Hercegovinu. Prvi utisci su stvarno fenomenalni i nadam se da ću opravdati očekivanja. Učinit ću sve da na terenu pokažem da sam pojačanje za ovaj tim”, rekao je Huseinbašić.

Zadovoljan je svojom kondicijom i, kako kaže, Dolazim u odličnoj formi na ovo okupljanje.

“Igram standardno za svoj tim i maksimalno sam spreman. Jedva čekam utakmice i nadam se da ćemo ostvariti željene rezultate i plasirati se na veliko takmičenje”, ističe on.

Denis Huseinbašić vjeruje da naš tim može napraviti veliki rezultat.

“Mnogo bi nam značilo da ostvarimo taj uspjeh i vjerujem da imamo ogromne šanse za plasman na EURO. Ukrajina je kvalitetna ekipa, ali igramo na našem terenu i zajedno uz podršku navijača možemo ostvariti uspjeh”, zaključio je nogometaš Kölna.

(RTV GD/FENA)

Najnovije

spot_img