MIZ Kalesija: Ramazanska humanitarna akcija “Otvorimo 1.000 vrata”

Preporučujemo

I ovog ramazana, 2024. god. / 1445. godine po Hidžri, biće organizovana ramazanska humanitarna akcija pod nazivom “Otvorimo hiljade vrata”.

Humanitarna akcija “Otvorimo 1.000 vrata”, kao i ranijih godina, biće realizovana u svim džematima na području Medžlisa Islamske zajednice Kalesija. Imami u svojim džematima, kao i teravih-imami na puktovima na kojima se obavlja teravih-namaz, organizovat će akciju prikupljanja prehrambenih namirnica, kao i novčanih sredstava koja će biti utrošena za kupovinu neophodnih artikala za ramazanske pakete.

Ramazanska humanitarna akcija “Otvorimo 1.000 vrata” na području Medžlisa IZ Kalesija započela je 6. dana ramazana / 16. mart i trajat će do 13. dana ramazana / 23. mart. Nakon toga će se prikupljene namirnice sortirati, izvršit će se kupovina potrebnih artikala i pristupit će se pakovanju ramazanskih paketa.

U završnoj fazi realizacije humanitarne akcije ramazanski paketi biće dostavljeni osobama u stanju potrebe u džematima Medžlisa IZ Kalesija. Najveći dio ramazanskih paketa biće distribuiran povratnicima u Podrinju, na području opština Srebrenica, Bratunac, Vlasenica i Zvornik.

Ovim putem pozivamo džematlije da se uključe u ramazansku humanitarnu akciju i obraduju svojim hajrom osobe kojima je pomoć potrebna.

Najnovije

spot_img