Fudbalski spektakl u Sočiju, šest golova u remiju Portugala i Španije

Preporučujemo

Posljednja utakmica drugog dana Svjetskog fudbalskog prvenstva opravdala je epitet derbija cjelokupne prve faze turnira u Rusiji. Portugal i Španija su u fudbalskoj ljepotici u okviru grupe B odigrali neriješeno 3:3 uz het-trik Kristijana Ronalda.
Nakon dvije utakmice jučerašnjeg programa koje su završile sa minimalnih 1:0, reprezentacije Portugala i Španije su odigrale sjajan meč u kojem je Španija pokazala da selektorska kriza nije mnogo uticala na igru i ambicije ovog tima na Mundijalu u Rusiji.

Španci su dominirali uz posjed lopte 62:38, ali je aktuelni prvak Evrope Portugal uspješno kažnjavao greške Furije i zahvaljujući inspirisanom Ronaldu došao do boda.

Portugalci su poveli u 4. minuti golom Ronalda iz jedanaesterca, da bi Dijego Kosta izjednačio u 24. minuti i najavio golijadu na Olimpijskom stadionu u Sočiju.

Ronaldo je u 44. minuti iskoristio nesmotrenost loše postavljenog Davida De Hee i donio Portugalcima novu prednost prije odlaska na odmor.

U 55. minuti Španija je izjednačila, poslije centaršuta Silve, Serhio Buskec je loptu glavom spustio pred sam gol, gdje je Kosta sačekao i poslao u mrežu.

Tri minute kasnije Španija je povela golom Nača, koji je šutirao sa ivice šesnaesterca. Lopta je pogodila stativu i odbila se u mrežu.

Pike je u 87. minuti napravio prekršaj nad Ronaldom, a kapiten Portugala je postigao gol sa 20-ak metara iz slobodnog udarca, nakon što je prebacio živi zid.

To je bio Ronaldov 51. het-trik u karijeri. Također, sa 33 godine i 130 dana postao je najstariji igrač koji je postigao het-trik na svjetskim prvenstvima.

Sjajni Portugalac je sinoć postao četvrti igrač u historiji koji je postigao golove na četiri svjetska prvenstva. Prije njega to su učinili Uve Zeler, Pele i Miroslav Klose.

Do kraja utakmice nije bilo šansi, pa su jedni od najvećih favorita za osvajanje Mundijala osvojili po bod i nalaze se iza prvoplasiranog Irana na tabeli.

U drugom kolu grupe B, Portugal će 20. juna igrati protiv Maroka, a Španija protiv Irana.

Najnovije

spot_img