Fudbaleri BiH večeras u Zenici dočekuju Rumuniju

Preporučujemo

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras, sa početkom u 20.45 sati, protiv Rumunije na zeničkom Stadionu Bilino polje igra prvu domaću utakmicu novog, trećeg ciklusa UEFA Lige nacija – Liga B.

BiH je u subotu na gostovanju kod Finske, golom Smaila Prevljaka u 93. minuti, poravnala na 1:1 te osvojila prvi bod u novom ciklusu, dok su Rumuni istu noć poraženi na gostovanju kod Crne Gore s 0:2.

Pred sinoćnji trening, u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, selektor Ivaylo Petev i reprezentativac Amer Gojak govorili su na pres-konferenciji na Stadionu Bilino polje.

Petev je istakao da su svjesni kako su odigrali protiv Finske, da nisu igrali kako su bili zamislili, ali da su igrači koji su ušli dali novu energiju.

– Stvorili smo nekoliko šansi, a na kraju smo imali sreće jer smo zabili gol. Po meni, šteta bi bilo da nismo ništa uzeli iz te utakmice… Većina je primijetila da su momci dobro raspoloženi i da im je bilo stalo da pobijede. Nadam se da ćemo sutra dati više golova i pobijediti. Sve ovisi o nama i pokušat ćemo sutra da to uradimo – kazao je jučer Petev.

Rumunske novinare interesiralo je mišljenje o nastupu i porazu Rumunije kod Crne Gore, za koji su kazali da je možda bio i najslabiji nastup u proteklih sedam-osam godina.

– Ja sam blizu vas i dugo pratim rumunski nogomet. Rumunija je uvijek imala velikih igrača, a to smatram i sada. Svaka je utakmica posebna za sebe pa svaki klub može odigrati dobru ili lošu utakmicu – podvukao je Petev.

Na pitanje da li, eventualno, razmišlja o promijeni formacije te povratku na igru s tri stopera, Petev je kazao kako razmišlja o svemu.

Gojak je ponovio mišljenje svog trenera da rumunski tim ima kvalitetnih igrača te da smatra da su kod Crnogoraca imali loš dan.

– Pokušat će nas iznenaditi. Mi smo imali neke analize u vezi njih. Vidjeli smo gdje smo griješili protiv Finske, tako da smo izvukli neke pouke i nadam se da ćemo to pokazati i na terenu. Spremni smo – istakao je Gojak.

(RTV GD/FENA)

Najnovije

spot_img