WhatsApp uvodi novi način slanja poruka

Preporučujemo

WhatsApp je počeo s testiranjem nove opcije koja će korisnicima omogućiti još jedan način komunikacije. Riječ je o opciji slanja videoporuka kakva već postoji na nekim konkurentskim društvenim mrežama i komunikacijskim platformama poput Snapchata i Telegrama.

WhatsApp napokon uvodi opciju koju su korisnici dugo tražili, ali i još neke novosti

Korisnici WhatsAppa već sada mogu slati videozapise, no snimanje i slanje videa s novom će se opcijom dodatno pojednostaviti i to putem opcije mikrofona koja se nalazi pored kućice za upisivanje teksta.

Trenutačno se ta tipka koristi za slanje glasovnih poruka i potrebno ju je dotaknuti i držati za snimanje glasovne poruke, a poruka se šalje kada se prst podigne s ekrana. U budućnosti dodirom na ikonu mikrofona pojavit će se i nova ikona videokamere. Kada se ona dodirne i drži kamera će početi sa snimanjem, a kada se otpusti video će biti poslan primatelju, odnosno primateljima. Maksimalna duljina poruke iznosi 60 sekundi. Za slanje glasovnih poruka, dovoljno je ponovno jednom dodirnuti ikonu videokamere i ponovno će se pojaviti mikrofon.

Kao i ostale poruke koje se šalju putem WhatsAppa, i nova opcija slanja videoporuka također podržava end-to-end enkripciju tako da će sadržaj snimljenih videa moći vidjeti samo pošiljatelji i primatelji poruke. Također, ove videozapise primatelji neće moći prosljeđivati drugim korisnicima platforme.

WhatsApp Otkriven još jedan novitet koji WhatsApp priprema za svoje korisnike

Kako prenose na stranici WABetaInfo, Meta trenutačno razvija i testira ovu opciju na testnim verzijama aplikacija za Androide i iPhone te bi ona kroz neko vrijeme trebala biti dostupna svim korisnicima ove komunikacijske platforme.

Najnovije

spot_img