Plava Poliklinika Tuzla: Serološko testiranje na COVID-19

Preporučujemo

U cilju suzbijanja pandemije  i stvaranja jasnije slike o njenom razvoju PZU Plava poliklinika nudi uslugu serološkog  testiranja na virus COVID -19. 

Razlog više za provođenje ovog testiranja jeste i želja da povratak uposlenika u radno okruženje bude siguran kao i da putovanja unutar BIH i u inostranstvo budu sigurnija.

“Riječ je o jednostavnim testovima kojima se može utvrditi da li je osoba bila  izložena virusu putem određivanja razine antitijela virusa – proteina kojeg razvija imuni sistem u cilju zaštite organizma od bakterija ili virusa. Ovaj način testiranja je posebno značajan za otkrivanje asimptomatskih slučajeva tj. inficiranih osoba bez simptoma bolesti, jer takve osobe predstavljaju najveću opasnost za prenošenje virusa. Serološko testiranje omogućava i identifikovanje osoba koje su bile inficirane i razvile imunitet tako da sada nisu zarazne i nema opasnosti od prenosa virusa na druge osobe.” – izjavila je dr.  Senada Hujdurović, direktorica Plave poliklinike.

Serološki test može se uraditi po cijeni od 60KM a iz Plave poliklinike ističu da se testiranje vrši na odvojenom punktu kako bi se spriječilo širenje pandemije i osigurala zaštita pacijenata u ovim vanrednim okolnostima.

Za dodatne informacije o serološkom testiranju možete se obratiti osoblju Plave poliklinike na broj telefona 035 393 111.

Najnovije

spot_img