Ukrajinka se porodila na stanici metroa u Kijevu u jeku ruskog bombardovanja

Preporučujemo

Žena stara 23 godine porodila se u skloništu na stanici metroa u Kijevu u toku ruske invazije i napada na glavni grad Ukrajine, objavila je tamošnja političarka Hanna Hopko na Facebooku.

Beba Mia je rođena nešto prije 20:30 sati u petak nakon što su drugi u skloništu čuli krike njene majke i požurili da pomognu pri porođaju prije nego što su pozvali hitnu pomoć da ih odveze u bolnicu.

Ukrajinski mediji prenose da su i majka i beba dobro, a ljudi koji su se sklonili uz majku nazvali su porođaj “svjetionikom nade”.⁠

Političarka Hanna Hopko na Facebooku je podijelila fotografije snimljene nekoliko trenutaka nakon što je Mia rođena.

Uz dirljivu fotografiju novorođenčeta u bolnici, Hopko je napisala: “Mia je rođena ove noći u stresnom okruženju – bombardovanju Kijeva. Njena mama je sretna nakon ovog izazovnog porođaja i odmah odlazi u sklonište.”

“Dok Putin ubija Ukrajince, apelujemo na majke u Rusiji i Bjelorusiji da protestuju protiv rata Rusije u Ukrajini. Mi branimo živote i čovječanstvo”, poručila je.

U nastavku objave prikazane su fotografije snimljene u vrijeme rođenja druge bebe.

Hopko, koja je potvrdila da fotografije dijeli uz dozvolu sretne majke, objasnila je kako se rođenje bebe desilo tokom trećeg dana ratnog stanja u ovoj zemlji.

Najnovije

spot_img