Ostoja u 80. godini dobio bebu

Preporučujemo

Za Ostoju Varčara, poljoprivrednika iz Razboja kod Srpca, godine su samo broj, a u to se uvjerio 1. maja, kada je u 80. godini života dobio sina Stefana.

Ostojina supruga Sanja, s kojom ima još dvojicu sinova Milana (21) i Savu (17), mlađa je 38 godina od njega, a kaže da sa suprugom planira i kćerku iduće godine, na šta se Ostoja smješka, odobravajući njen prijedlog.

Mali Stefan, koji dobro napreduje, priča ovaj sretni bračni par za Srpskainfo, unio je radost u njihovu porodicu i kuću. Sanji najviše pomaže Ostojina sestra Desa (84), koja je poslije penzionisanja u Novom Sadu došla u rodni kraj da živi s njima.

– Za ljubav i porodičnu sreću godine nisu nikakva prepreka. Sanja i ja smo se zavoljeli u Sarajevu, nakon što smo napustili Zenicu. To je bila ljubav na prvi pogled, mada sam ja imao još jedan brak i tri kćerke – ispričao nam je Ostoja, koji je zakoračio u devetu deceniju života.

On kaže da je Sanju upoznao radeći u kromirištu u okolini Sarajeva, a do tada je bio građevinac u Zenici.

– Stefan me podmladio i mene i naš brak prosvijetlio. Samo želim da bude zdrav, a sreća će svakako doći – priča Ostoja, hvaleći se svojom vitalnošću.

Sanja kaže da je on dobar i vrijedan, posvećen njoj i djeci.

– Sretna sam, naš brak je uspješan. Stefan je kruna toga. Iskreno, nisam vjerovala da sam trudna, otišla sam kod ljekara, smatrajući da je nastupio klimaks, a onda sam saznala, mjesec-dva prije poroda, da sam trudna – priča Sanja.

Strahovala je za ishod jer joj je prije nekoliko godina odstranjen bubreg, ali je sve, ipak, proteklo u najboljem redu.

Prinova u porodici Varčar je hit u Lijevče polju. Svi ovu porodicu smatraju vrijednom i uzornom te se nadaju da će mali Stefan imati sretno djetinjstvo. Njima je pomoć potrebna jer žive u teškim uvjetima, ali se ipak ne žale.

Ime dobio po Svetom Stefanu

Stefan je rođen 1. maja u Opštoj bolnici Bosanska Gradiška, težak je 3,5 kilograma, a dugačak 53 centimetra. Ime je dobio po Svetom Stefanu, krsnoj slavi porodice Varčar.

(RTV Glas Drine/AVAZ)

Najnovije

spot_img