Washington proglasio 1. mart Danom bosansko-američkog prijateljstva

Preporučujemo

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić saopćila je kako je gradonačelnica Washingtona Muriel Bowser donijela odluku o proglašavanju 1. marta Danom bosansko-američkog prijateljstva.

Karić je naglasila kako se u februaru ove godine sastala sa gradonačelnicom Washingtona, a da je danas iz ovog američkog grada stigla sjajna vijest.

“Danas iz Washingtona stiže sjajna vijest, gradonačelnica Bowser proglasila je 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Danom bosansko-američkog prijateljstva. Hvala gradonačelnice”, napisala je Karić.

Gradonačelnica Sarajeva sastala se sa Bowser početkom februara tokom boravka u SAD-u, kada su po prvi put i zvanično uspostavljene su veze između Sarajeva i Washingtona.

“Na moje veliko zadovoljstvo razgovarala sam s gradonačelnicom Muriel Bowser, gradonačelnicom glavnog grada najmoćnije političke i ekonomske zemlje svijeta. Cilj nam je povezati naše gradove, otvoriti brojne mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, razmijeniti informacije i iskustva u obostranom interesu”, rekla je Karić.

Najnovije

spot_img