Vlada TK: Za podršku povratku i sanaciju lokalnih puteva 152.000 KM

Preporučujemo

Vlada Tuzlanskog kantona u cilju podrške održivom povratku odobrila je sredstva Općini Sapna, kao učešće u rješavanju projekta održivog povratka „Asfaltiranje lokalnog puta u Rastošnici“ u iznosu od 15.000 KM, a Općini Sapna odobren je iznos od 35.000 KM kao učešće u rješavanju projekta održivog povratka „Rekonstrukcija dijela puta u Mjesnoj zajednici Međeđa priključni put u naselju Grabovci“.

Odobrena su i sredstva Opštini Lopare u iznosu od 30.000 KM kao učešće u rješavanju projekta održivog povratka „Sanacija puteva Brđanski potok – Ademovići – Polja u dužini 1.500 m“.

Vlada TK dala je suglasnost na dvije odlukeMinistarstva za rad, socijalnu politiku i povratak o odobravanju sredstava Gradu Zvornik, kao učešće u rješavanju projekta održivog povratka „Čišćenje i iskop kanala pokraj asfaltnog puta Samari – škola Liplje“ u iznosu od 10.000 KM te iznos od 22.000 KM kao učešće u rješavanju projekta održivog povratka „Asfaltiranje puta Sultanovići – Kula Grad“.

Za sanaciju lokalnog puta od Mjesne zajednice Atmačići-Janjari preko Drinčića i Hrastića do Donje Trnove“, u opštini Ugljevik Vlada TK odobrila jeiznos od 15.000 KM. 

Vlada TK dala je saglasnost na Odluku Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak o odobravanju sredstava Opštini Bratunac, kao učešće u rješavanju projekta održivog povratka „Sanacija lokalnih puteva, vodotoka i klizišta u povratničkim naseljima Konjević polje, Glogova, Hranča, Repovac, Tegare, Mihaljevići, Blječeva i Voljavica“ u iznosu od 25.000 KM.

Najnovije