Vijećnica Nafa Omerović: Riješiti problem gužve ispred Pošte u Sapni otvarenjem još jednog šaltera

Preporučujemo

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Sapna, vijećnica Nafa Omerović (SDA), ispred Kluba vijećnika SDA, podnijela je incijativu Općinskom vijeću i načelniku Općine Sapna, da zajednički pokušaju raditi na rješenju problema sa kojim su već duži period suočeni građani sa područja općine Sapna – gužve ispred Pošte u Sapni.

“Mi godinama imamo ovaj problem, ali se on dodatno pogoršao ukidanjem šaltera za naplatu električne energije u prostorijama zgrade elektrodistribucije, te prenošenjem tih usluga na šalter Pošte. Problemi su dodatno došli do izražaja dolaskom ove pošasti izazvane korona virusom, te donesenim epidemiološkim mjerama vezanim za ovu vanrednu situaciju”, kazala je Omerović i dodala:

“Svaki dan imamo priliku vidjeti koliki su redovi ispred Pošte, među tim ljudima bude starijih, iznemoglih, osoba sa invalidetom, koji u tim redovima znaju čekati i satima: po kiši, suncu, snijegu da bi platili račune ili završili neke druge obaveze. Smatram da je ovo što se radi građanima Sapne krajanje nehumano, ljudi ne samo da se žele, nego su ogorčeni činjenicom da niko ništa ne preduzima. Naša je obaveza da pokušamo naći rješenje za ovaj problem. Iniciram da se uputi zahtjev prema “JP BH POŠTA” da se što hitnije iznađe rješenje za ovaj problem, konkretno da se otvori još jedan šalter u Pošti u Sapni.”

Poslušajte audio zapis obraćanja vijećnice Nafe Omerović:

Najnovije

spot_img