Vijeće ministara BiH: Produžena misija dva tima za zaštitu i spašavanje iz BiH u Sloveniji

Preporučujemo

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine sinoć je na telefonskoj izvanrednoj sjednici donijelo Odluku o izmjeni i dopuni odluke o odobravanju sredstava tekuće rezerve Budžetainstitucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2023. godinu za financiranje troškova upućivanja timova za zaštitu i spašavanje iz BiH u svrhu pružanja mdeđunarodne pomoći Vladi Republike Slovenije u saniranju posljedica poplava.

Izmjenama Odluke se odobrava produžavanje misije dva tima za zaštitu i spašavanje iz Bosne i Hercegovine, koji rade na saniranju posljedica nedavnih poplava u Republici Sloveniji, i to tima Federalne uprave civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine do 25. 8. 2023. godine i tima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske do 31. 8. 2023. godine, s teškim radnim strojevima i neophodnim ljudstvom.

Istodobno se za 150 tisuća KM povećava ukupan iznos odobren iz tekuće proračunske pričuve institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za financiranja troškova timova iz BiH za pružanje međunarodne pomoći Vladi Republike Slovenije i sada iznosi 500 tisuća KM.

Podsjećamo da je Vijeće ministara BiH na 7. izvanrednoj telefonskoj sjednici, održanoj 10. 8. 2023. godine donijelo odluku kojom je odobreno upućivanje dva tima za zaštitu i spašavanje iz Bosne i Hercegovine, tima Federalne uprave civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine i tima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, s teškim radnim strojevima i neophodnim ljudstvom.Istodobno je izdvojeno 350 tisuća KM za financiranje troškova ovih timova.

(RTV GD/Fena)

Najnovije

spot_img