Upozorenje Elektroprivrede BiH: Lažni uposlenici na terenu očitavaju brojila

Preporučujemo

JP Elektroprivreda BiH upozorava stanovništvo na pojavu osoba koje se s ciljem pribavljanja materijalne koristi, lažno predstavljaju kao uposlenici ove kompanije.

Pojasnili su da inače uposlenici JP Elektroprivreda BiH koji vrše očitanja brojila, poslove obavljaju sa vidljivo istaknutom akreditacijom JP Elektroprivreda BiH. Uposlenicima angažovanim na poslovima očitanja brojila, ograničeno je kretanje u objektima kupaca, odnosno, dozvoljeno je kretanje samo do mjesta na kojem je brojilo pozicionirano. 

“Uposlenici JP Elektroprivreda BiH članovi elektromonterskih ekipa, radove obavljaju u službenim uniformama kompanije sa vidljivo istaknutom akreditacijom i koriste službena vozila JP Elektroprivreda BiH sa jasno naznačenim nazivom kompanije. Radove obavljaju na osnovu službenog naloga za njihovo vršenje. 
JP Elektroprivreda BiH ograđuje se od postupaka pojedinaca koji lažnim predstavljanjem ulaze u objekte kupaca, vrše navodna očitanja i provjere brojila i čine krivična djela – otuđenje imovine (krađe”, kazali su.

JP Elektroprivreda BiH poziva stanovništvo da se u slučaju suočavanja sa lažnim uposlenicima kompanije, odnosno osobama koje ne posjeduju zvaničnu akreditaciju, uniformu, vozilo i službeni nalog JP Elektroprivreda BiH, obrate policiji i o istom obavijeste JP Elektroprivreda BiH, telefonskim pozivom na besplatne info linije ili na kontakt adrese (mail adrese):

Srednjobosanski kanton
080 020 130
info.edze@epbih.ba

Bosansko-podrinjski kanton
080 020 131
Info.edsa@epbih.ba

Zeničko-dobojski kanton
080 020 132
info.edze@epbih.ba

Kanton Sarajevo
080 020 133
info.edsa@epbih.ba

Unsko-sanski kanton
080 020 134
info.edbi@epbih.ba

Tuzlanski kanton
080 020 135
info.edtz@epbih.ba

Hercegovačko-neretvanski kanton
080 020 136
info.edmo@epbih.ba

Najnovije

spot_img