U Teočaku otvorena škola crtanja i slikanja (FOTO)

Preporučujemo

Preporodova  škola crtanja i slikanja  namijenjena  je svima koji žele da se opuste, nauče osnovne slikarske tehnike i razviju svoju kreativnost.

Polaznici će tokom četiri mjeseca škole crtanja i slikanja imati  priliku da se upoznaju sa osnovama crtanja i slikanja, kao i da svoje znanje konstantno unapređuju.

Kroz kvalitetno provedeno vrijeme u radionicama, uz druženje u veseloj atmosferi, polaznici škole crtanja se upoznaju, kako sa klasičnim, tako i modernim tehnikama.

Škola crtanja i slikanja pruža jedinstvenu priliku da se družite sa budućim umjetnicima.

Ciljna grupa radionica crtanja i slikanja su mlade osobe zainteresovane za umjetnost u formi hobija, razonode i opuštanja. Dobrodošli su svi oni kojima je potreban savjet.

Bilo da ih zanima slikarstvo za početnike, odnosno crtanje olovkom i konkretne tehnike crtanja životinja, mrtve prirode i portreta. 

Projektne aktivnosti implementiraju se u okviru kulturno-zabavne manifestacije „ Teočanska sehara“ uz finansijsku pomoć Općine Teočak i Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK-a s ciljem kulturnog uzdizanja i educiranja mladih u području likovne umjetnosti.

Mladi iz Općine Teočak imat će kvalitetniji pristup umjetnosti, galerijskom načinu izlaganja, direktnu komunikaciju sa umjetnicima što doprinosi educiranju mladih u području likovne umjetnosti.

Uz program škole slikanja i crtanja  mladi će se upoznati sa štafelajskim načinom slikanja i crtanja, osnovama likovnog izražavanja, uz edukaciju proširit će svijest o umjetnosti, te imati kvalitetniji pristup umjetnosti kroz historiju.

Najnovije

spot_img