U susret obilježavanju 29. godišnjice smrti “Kapetana Hajre”: I ove godine Teočani organizuju brojne aktivnosti kojim se sjećaju svog komandanta (AUDIO)

Preporučujemo

30. oktobra navršava se 29 godina od smrti heroja odbrambeno-oslobodaličakog rata Hajrudina Mešića – “Kapetana Hajre”.

Kao i svake godine Općina Teočak sa ponosom se sjeća svoga komadanta pa tako organizuje prigodan program kojim se odaje počast ovom velikom čovjeku.

U subotu i nedjelju, 23. i 24. oktobra u MZ Bilalići-Uzanovići bit će odgiran memorijalni malonogometni turnir “Kapetan Hajro”. Aktivnosti se nastavljaju u petak 29. oktobra, kada će biti upriličena posjeta porodici Hajrudina Mešića. Istog dana u BKC-u Teočak bit će održana akademija sa prigodnim kulturno-umjetničkim programom i uručivanjem nagrada učenicima za najbolje likovne i literarne radove.

30. oktobra, na dan kada je poginuo “Kapetan Hajro”, u Nezuku, na mjestu njegove pogibije, bit će položeno cvijeće. Obilježavanje godišnjice se nastavlja u općini Teočak, gdje je planiran obilazak šehidskog mezarja, učenje ja'sina i polaganje cvijeća na mezar heroja oslobodilačkog rata Hajrudina Mešića u Sniježnici. U šehiskom mezarju bit će upriličen i čas historije, a nakon toga učenje tevhida u džamiji u Sniježnici.

 O obilježavanju 29. godišnjice smrti narodnog heroja Hajrudina Mešića razgovorali smo sa predsjednikom  Koordinacionog odbora za obilježavanje značajnih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata u Općini Teočak Suadom Mustajbašićem.

Poslušajte razgovor:

Najnovije

spot_img