U subotu počinje manifestacija “Dani odbrane Sapne”

Preporučujemo

“Dani odbrane Sapne” i ove godine će obilovati bogati programom.

Manifestacija će početi u subotu, 5.maja, kada će u Kobilićima biti obilježena 26.godišnjica od svirepog ubistva 16 pripadnika Armije RBiH iz ovog mjesta.

Ova godišnjica će biti obilježena obraćanjem zvanica na spomen obilježju u Kobilićima, obilaskom šehidskog mezarja, polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na mjestu pogibije pripadnika Armije RBiH u Kobilićima, te prigodnim vjerskim programom u mjesnoj džamiji.

U sklopu manifestacije “Dani odbrane Sapne”, u nedjelju 6.maja, u 10:30 minuta bit će održan kros za učenike osnovnih i srednjih škola. Kros će biti održan na relaciji Vitinički put – Spomen obilježje u Sapni. Nakon kros, na spomen obilježju će biti položeno cvijeće, a bit će održan i historijski čas na temu “Odbrana Sapne”.

U ponedjeljak, 7.maja, u Kovačevićima će na lokalitetu “Brdo smrti” biti održan historijski čas. Također, delegacije će položiti cvijeće na spomen obilježju/mezaru heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata Hajrudina Mešića u Nezuku, načelnika štaba 206. Viteške brdske brigade Mehmeda Garibovića u Vitinici, te komandanta 242. lahke muslimanske brigade Senahida Hadžića na Kula Gradu.

Planiran je i obilazak komandanta 206. Viteške brigade, Edhema Omerovića u Tuzli.

8.maja, u Križevićima će biti održana tribina na temu “Organizacija i priprema pružanja otpora agresoru na području opštine Zvornik, u periodu od aprila 1992. godinu do 20. juna 1992. godine“.

Istog dana, u periodu od 11 do 15 sati, u sali OŠ Sapna bit će otvorena izložba ratnih fotografija.

U povodu obilježavana Dana Mjesne zajednice Međeđa, u 13:20 minuta delegacije će položiti cvijeća na spomen obilježju u Međeđi. Nakon toga planirano je obraćanje zvanica i kulturno- vjerski program.

Manifestacija se nastavlja 9.maja, kada će biti položeno cvijeća na mezar komandanata bataljona Bege Ibrahimovića, te Nusreta Ibrahimovića i Šemsudina Delića.

Memorijalni turnir u malom nogometu u Zaseoku „Mehdin Hodžić Senad“, počinje istog dana u 11 sati, a istog dana bit će obilježen i Dan Mjesne zajednice Baljkovica.

Za zadnji dan manifestacije, u četvrtak 10.maja, planirano je obilježavanje godišnjice pogibije heroja odbrambeno oslobodilačkog rata Mehdina Hodžića u Zaseoku.

Centralni dio manifestacije počinje u 12:30 minuta.

Tada će biti upriličeno postrojavanje, svečani defile, čitanje nagrađenih literarnih radova, obraćanje zvanica i kulturno-umjetnički program.

Najnovije

spot_img