U Sarajevo slijeće jedan od najvećih civilnih aviona koji je ikada sletio u BiH

Preporučujemo

Iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u ponedjeljak su objavili da će u utorak iz Katara stići vrlo vrijedna i značajna pomoć u medicinskoj i zaštitnoj opremi za Bosnu i Hercegovinu.

Ambasada Države Katar u BiH danas je obavijestila, da će po nalogu vladara Šeika Tamim bin Hamada Al Thanija, u utorak na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletjeti jedan od najvećih aviona sa vrlo vrijednom i značajnom medicinskom i zaštitnom opremom, naveli su iz MVP-a BiH.

Ministrica vanjskih poslova Bisera Turković je naglasila da je Katar jedina arapska zemlja koja je do sada poslala avion pomoći Bosni i Hercegovini, usprkos činjenici da se i sama suočava sa mnogo težom situacijom pandemije nego BiH. Naime, u Kataru je zaraženo preko 30.000 stanovnika, a u BiH nešto više od 2.000.

Na kraju iz ministarstva naglašavaju da Katar šalje pomoć avionom Dreamliner Boeing 787, koji će prvi put sletjeti na Međunarodni aerodrom Sarajevo. Dreamliner će biti jedan od najvećih civilnih aviona koji je ikada sletio u BiH.

(RTV GLAS DRINE/N1)

Najnovije