U organizaciji BZK “Preporod” Zvornik organizovana Svečanost povodom Dana nezavisnosti BiH (FOTO)

Preporučujemo

Povodom 1.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine jučer je u Zvornik u organizaciji BZK “Preporod” organizovana Svečanost u sali zgrade MIZ Zvornik. Na Svečanosti je sala bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a prisutni su imali priliku poslušati čas historije kojeg je pripemila Amina Hadžić, izuzetno uspješni student Univerziteta u Tuzli.

Komisija za izbor najboljeg literarnog rada na temu Dana nezavisnosti BiH imala je izuzetno težak zadatak da izabere najbolje radove od pedesetak pristiglih iz svih dijelova BiH.

Učenici osnovnih škola svoje radove posvećene Danu nezavisnosti pisali su na temu “Bosno, srcu sam ti bliže”, a najbolji radovi ove godine su:

  1. Ehlimana Šahmanović OŠ “Desanka Maksimović” Križevići
  2.  Amar Čovrk OŠ Hrasno
  3. Adna Omerović OŠ Živinice

Učenici srednjih škola svoje radove posvećene Danu nezavisnosti pisali su na temu “Bosna, starija od svojih naroda”, a najbolji radovi ove godine su:

  1. Nezira Ahmetović “Behram-begova” Medresa -Tuzla
  2. Adna Hasanović SŠC “Petar Kočić” Zvornik
  3. Nejra Kajmak MSŠ Travnik

Komisija ja radila u sastavu:

  1. Osman Halilović, profesor
  2. Osman Šahbegović, profesor
  3. Amer Redžić, profesor

Vrijedne nagrade uručene su učenicima koji su ove godine napisali najbolje radove, uz novčanu nagradu dodijeljene su im i knjige  “Udovičke zemlje” i “Šta su meni ptice, prema kazivanju Ekrema Redžića” vrhunskog podrinjskog književnika Fajke Kadrića.

BZK “Preporod” Zvornik svake godine dodijeli Plaketu za doprinos u radu, a ove godine je uručena Udruženju “Srcem za Podrinje”, a Plaketu je Amer Redžić, predsjednik Preporoda svečano uručio Nurifu Čiviću, predsjedniku Udruženja “Srcem za Podrinje”. Nurif Čivić se zahvalio na priznanju za rad u prethodnom periodu i iskoristio priliku da uputi iskrene čestitke prisutnim.

Prisutni su mogli uživati u poeziji književnika iz zvorničke Kamenice Muhameda Omerovića koju je on na svojstven način predstavio okupljenim.

Profesor Osman ef. Šahbegović i predsjednik Skupštine grada Zvornik Mensur Selimović uputili su čestitke prisutnim iz prigodno obraćanje na temu 1.marta.

Upriličen je i bazar radova dekupaž tehnike koji su nastali na ranije održanim radionicama u Zvorniku u organizaciji Udruženja “Srcem za Podrinje” i Pomozi.ba.

(RTV GD/Zvornicki)

Najnovije

spot_img