Tabaković i Alivuković: Sramno da Grujičić dočekuje direktne učesnike u genocidu

Preporučujemo

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Alija Tabaković i zamjenik načelnika općine Srebrenica Nermin Alivuković osudili su odluku općinskog načelnika Mladena Grujičića da u zgradi općine primi ozloglašenog komandanta “Vukova s Drine” Milana Jolovića, koji je direktno učestvovao u genocidu nad Bošnjacima Srebrenice.

Ocjenjujući to sramnim i ponižavajućim, Tabaković i Alivuković u saopćenju navode da ovakav čin načelnika Srebrenice jasno pokazuje kakvu poruku šalje Bošnjacima te da “politika koju provodi nakon što je etnički očistio kabinet od Bošnjaka pokazuje njegovo pravo lice”.

“Neprihvatljivo je u gradu u kome je počinjen genocid, da bilo ko pa i načelnik općine dočekuje direktne učesnike u izvršenju genocida”, poručuju.

I pored teškog perioda kroz koji prolaze, “možda i najtežeg poslije genocida nad njima”, Tabaković i Alivuković naglašavaju dalje da Bošnjaci Srebrenice ostaju privrženi politici mira, suživota i dobrih međuljudskih i nacionalnih odnosa u Srebrenici.

Također, pozivaju nadležne sudske i tužilačke institucije u BiH da procesuiraju odgovorne za zločin genocida u Srebrenici.

Najnovije

spot_img