Sramotno ponašanje mladića u Bijeljini, urinirali na džamijske zidove (VIDEO)

Preporučujemo

Na društvenoj mreži Facebook objavljen je skandalozan video u kojem mladić urinira po vjerskom objektu u Bijeljini. Drugi mladić ga snima te šalje eksplicitnu poruku u javnost.

Na meti vandala bila je džamija Dašnica u Bijeljini. Sramotan čin objavljen je na Facebook-u. Kratkim obavještenjem oglasio se i Medžlis Iskamske Zajednice Bijeljina.

“Skrnavljenje Dašnica džamije u Bijeljini. Čega se pametan stidi, time se šovinista ponosi pa objavljuje na internetu. Sramota” .

U petak, 13. januara 2023. godine, na društvenoj mreži Facebook pojavio se snimak skrnavljenja Dašnica džamije u Bijeljini. Na snimku su nepoznate osobe oskrnavile Dašnica džamiju koja je u fazi obnove. Uz neprimjeren čin (namjerno vršenje nužde na zid džamije), izrečene su i psovke upućene muslimanima. Medžlis Islamske zajednice Bijeljina snimak će predati Policijskoj upravi u Bijeljini od kojih se očekuje da se što prije pronađu i sankcionišu odgovorne osobe.

Medžlis Islamske zajednice Bijeljina najoštrije osuđuje ovaj čin i poziva nadležne da ga istraže, odgovorne sankcionišu te poduzmu mjere da se ovakvi postupci ne ponove.

„Ovo što je učinjeno vrijeđa sve nas i ovo nije prvi slučaj kojim se vrijeđaju i ismijavaju vjerska osjećanja Bošnjaka muslimana u Bijeljini i Janji. Zbog toga ćemo tražiti od policije da ispita ovaj slučaj i utvrdi ko su počinitelji ovog nedjela“, kaže Emir Musli, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Osudi ovog čina pridružio se i Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina. „Mučno je gledati to što je učinjeno i objavljeno u javnom prostoru, pogotovo što se, izgleda, radi o mladim ljudima. Policija bi trebalo da utvrdi  ko su počinitelji, to je ono što svi očekujemo“,  kazao je Gradaščević.Snimak ovog gnusnog čina možete pogledati OVDJE.

(RTV GD/Crna-Hronika.info)

Najnovije

spot_img