SDA Zvornik: Nedim Čivić je za 9 dana potrošio 14.000 KM na “kafe, ćevape i kisele”

Preporučujemo

Gradski odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Zvornik je objavio dokumentaciju, koja ukazuje na sumnjive finansijske transakcije bivšeg predsjednika te organizacije i sadašnjeg narodnog zastupnika Nezavisnog bloka Nedima Čivića.

-Upućujemo javnosti na uvid račune, koji dokazuju da je u rasponu od devet dana, tačnije od 4. 9. 2016. do 13. 9. 2016., kada je Nedim Čivić vodio SDA Zvornik, prebacio sa računa te organizacije 14 hiljada KM na privatni račun jednog ugostiteljskog objekta, na ime potrošnje prehrambenih artikala – saopćavaju iz SDA Zvornik.

Dodaju da “u ovim računima nije navedeno, niti je Čivić podnio finansijski izvještaj o tome kako je uspio potrošiti cijelih 14.000 KM na kafe, kisele i deserte, ako je uopće o tome riječ ili su u pitanju neke druge vrste transakcija”.

SDA Zvornik ukazuje i na prije nekoliko dana objavljene dokumente o uplaćivanju sredstava, koja pripadaju Klubu Domovina, koje je Čivić prebacio na privatni račun svoje supruge.

-Takvo Čivićevo bahato krčmljenje i otimanje novca jasno ukazuje na prirodu njegove ličnosti i predstavlja samo vrh ledenog brijega. Zbog tih svojih ‘sklonosti’ prema budžetskim i tuđim novcima u vlastitu korist, Čivić je i smijenjen u SDA i važno je da ne dođe u poziciju moći i u priliku da krčmi finansijska sredstva koja treba da idu za aktivnosti u svrhu interesa države i povratničke populacije – zaključuju u SDA Zvornik.

Najnovije

spot_img