SDA TK-a: Predstavljeni kandidati za načelnike i nosioci listi za Općinska vijeća u Tuzlanskom kantonu (FOTO)

Preporučujemo

Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona, danas je predstavio kandidate SDA za gradonačelnika/načelnika i nosioce listi za gradska/općinska vijeća na području TK.

Ovom prilikom rečeno je da SDA ima najbolje i najsposobnije kandidate na listama i da se očekuje da to glasači prepoznaju.

“Tokom izborne kampanje svi moramo da se pridržavamo mjera, donesenih s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa po pitanju održavanja predizbornih skupova. Apelujem ovom prilikom, kako na članove SDA, tako i na sve druge političke partije, da se striktno provode mjere koje su propisane tokom izborne kampanje”, kazao je predsjednik Izbornog štaba KO SDA TK-a, Denijal Tulumović.

Prezentaciji kandidata, prisustvovali su skoro svi kandidati za načelnike/gradonačelnike i nosioci listi za općinska/gradska vijeća u Tuzlanskom kantonu.

Aktuelni načelnik Općine Teočak i predsjednik OO SDA Teočak, Tajib Muminović je izjavio:

“Na listi SDA za Općinsko vijeće Teočak je 20 kandidata. Imamo ubjedljivo najkvalitetniju listu od svih drugih političkih partija. Ono što je jako bitno naglasiti je da ta lista obiluje mladim i obrazovanim ljudima. To je naša poruka opredjeljenja OO SDA Teočak, da u narednom periodu moramo voditi računa o mladima. Dosadašnji rezultati SDA u Teočaku su dobar pokazatelj da OO SDA Teočak, kako sa kandidatima za općinska vijeća, tako i sa kandidatom za načelnika, može još puno uraditi za Teočak. U najmanju ruku očekujemo rezultate kakve smo ostvarili prethodnih izbora”, kazao je Muminović.

Kandidat koalicije SDA-Stranka za BiH za načelnika Sapne, Jusuf Gušić, uputio je poruku biračima:

“Biračima u Sapni poručujem da dobro razmisle i da za naredni period izaberu prosperitet i razvoj, a ne staganciju. Očekujem ubjedljivu pobjedui za Općinsko vijeće i za načelnika Općine. Na taj način ćemo ispuniti zacrtane ciljeve da se općina Sapna pomjeri sa izrazito nerazvijene općine, bar stepenicu više”, kazao je Gušić.

“SDA u Sapni izlazi sa probranom izbornom listom kandidata. Na toj listi su pretežno mladi i obrazovani ljudi, koji su odlučili svoju budućnost graditi u općini Sapna. Drugi dio liste su istaknuti borci i patriote, koji su kada je bilo najteže branili ovu zemlju. Poručujem glasačima da izađu na izbore, da glasaju za promjene, da glasaju za mladost i da glasaju za bolje sutra”, poručio je nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Sapna, Salim Husejnović.

Predstavljanje kandidata SDA TK-a za lokalne izbore održano je u BKC u Tuzli, uvažavajući sve mjere propisane za sprečavanje širenja virusa COVID-19.

Najnovije

spot_img