SDA: Ramiz Salkić nije zaslužio da ga se optužuje za izdaju interesa Bošnjaka

Preporučujemo

Stranka demokratske akcije (SDA) pozvala je u saopćenju za medije Bošnjake Podrinja na jedinstvo u borbi za njihova prava koja su ugrožena, ističući da međusobne svađe u pukoj borbi za vlast i predizborno pozicioniranje samo štete realizaciji tog cilja.

Iz SDA su pružili punu podršku potpredsjedniku Republike Srpske Ramizu Salkiću, koji, smatraju, nije zaslužio da ga se optužuje za izdaju interesa Bošnjaka, žalosnom nazivajući činjenicu da se medijski eksploatiraju priče stare deset godina koje su ranije demantirane i na koje je “stavljena tačka”.

“Riječ je o časnom čovjeku, bivšem logorašu, pripadniku Armije Republike Bosne i Hercegovine, čija su dva brata i otac ubijeni tokom agresije na BiH”, podsjećaju iz SDA.

Napomenuli su da Salkićeva uporna borba za prava Bošnjaka, njihov povratak i povrat imovine u Republici Srpskoj traje godinama i bila je, uz ostalo, od presudnog značaja da se u njegov rodni Bratunac vratio najveći broj protjeranih Bošnjaka koji danas čine oko 40 posto stanovništva u toj općini.

Najavili su da će se SDA i njeni članovi nastaviti zalagati za ostvarivanje prava svih povratnika u entitet Republika Srpska i “tu nikada nije bilo niti će biti bilo kakvih kalkulacija”, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Stranke demokratske akcije.

Najnovije

spot_img